Droomjob en motivatie

Als uw droomvacature plots verschijnt maar uw profiel niet helemaal aansluit bij uw droomjob? Wat doe je dan? Veel werkzoekenden zien de droomvacature in dit geval met de nek aan. Toch hoeft dat niet immer.

Het lijkt uiteraard normaal om enkel achter jobs na te gaan waar je de volmaakte sollicitant voor bent. Deze houding beperkt daarentegen jouw kansen op potentieel hele goede kansen.

Recruiters geven dikwijls een hele lijst aan vereiste bekwaamheden in hun functieomschrijving. Werkgevers hebben vaak de perfecte sollicitant in hun achterhoofd zitten. Dat wilt niet zeggen dat die deelnemer altijd bestaat. Ook al aarzel je of je eigenlijk wel gepast bent voor de job, probeer het toch. Je hebt toch niks te verliezen. Soft skills, passie en enthousiasme zijn factoren waar werkgevers steeds regelmatiger naar zoeken. 

Zelfs als je onderbevoegd bent als je solliciteert, onthoud dan dat je ook nieuwe vaardigheden zal uitbouwen en dat je zal uitbreiden in de werkzaamheid. Laat merkelijk blijken dat je in de toekomst een waardevolle toevoeging kan worden en dat je leergierig bent voor het winkelbedrijf waarvoor je solliciteert.



Wees gemotiveerd

Ervaring komt met de tijd en vaardigheden kan je ontwikkelen, maar zonder motivatie kom je er niet. Laat blijken dat je vurig bent om in een handelsbedrijf te werken en leg dan ook uit waarom dat zo is. Vernoem bij het sollicitatiegesprek en in je sollicitatiebrief. Als de recruiter inziet dat je integer gepassioneerd bent over het werk en dat je altijd bereid bent om dat wat nodig is te doen om je skills te verscherpen, kan je jezelf afzonderen van de andere kandidaten.

Solliciteren is voor heel veel werknemers een ontmoedigende en vermoeiende opdracht. Leer omgaan met afkeuring en geef nimmer op. Blijf je cv up-to-date houden, sollicitaties verzenden en op gesprek gaan. Daarenboven kan je veel leren uit andere sollicitatiegesprekken. Uiteindelijk zal doorzettingsvermogen lonen.


Wilt u als HR Manager werken?






Reacties